Bergens stjärnor

       

📚: Bergens stjärnor
✏️: Jojo Moyes
📊: 4/5



Bergens stjärnor är den fjärde av fem böcker som vi läst i bokcirkeln jag driver. Det här är också en typisk bok som jag kanske inte hade läst om jag själv skulle påbörja en ny bok. Jag är jätteglad över att jag fick läsa den här boken då den var bra, så bra att den fick 4/5 i betyg. Det är min första bok jag läser som är skriven av Jojo Moyes. 

Bergens stjärnor handlar om Alice som kommer till USA från England då hon gift sig med en amerikan. Hon bor tillsammans med sin man men inte bara det utan på köpet fick hon även bo med sin svärfar.

För att ha något att göra på dagarna tar hon anställning som ridande bibliotekarie. Hon rider över berg och mark och levererar böcker till de som kanske inte tar sig till biblioteken självmant. Vi befinner oss på 30-talet och att man tar förgivet att alla kan läsa finns inte utan vi får i boken träffa vuxna som under berättelsens gång lär sig läsa. 

Hennes närmaste vänner blir de andra ridande bibliotekarierna och relationen mellan dessa kvinnor blir starkare än den relation hon har till sin man. Relationen med sin man är nästan obefintlig och det äktenskap som Alice trodde hon skulle få blir inte alls som hon tänkte.

I början tyckte jag att det var många olika personer att hålla reda på men det gav med sig sen då man kom in i berättelsen. 

Jag är inte ett dugg intresserad av hästar så jag blev som sagt glatt överraskad av boken och är glad att jag fick läsa den. Det kan också tilläggas att boken är baserat på verkliga händelser så det här med ridande bibliotekarier har funnits.

När jag googlade på boken efter att ha läst klart den hittade jag en nyhet, att boken ska filmatiseras. Det spånades hej vilt i bokcirkeln om vem man trodde skulle axla vissa roller så det ska bli intressant att se vem som får äran att spela Alice. Läs nyheten om filmatiseringen hos boktugg.

Har du läst boken? Vad tyckte du? Kommentera gärna nedan eller släng in en kommentar på instagram!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lektioner i kemi

Älskade terrorist: 16 år med militanta islamister

Barnens ö