YUKO

       

📚: YUKO
✏️: Jenny Milewski
📊: 2/5



Omsalget av boken Yuko.
Under årets kanske läskigaste period, Halloween tänkte jag att jag skulle lyssna på något läskigt. Valet föll på boken Yuko, skriven av Jenny Milewski, då jag haft den på min "att-läsa-lista" sedan februari 2019.

Handligen lät spännande, studentliv i Linköping på 90-talet. Malin flyttar in i sin lägenhet i en studentkorridor på Ryds Alé. Hennes kompis avundas hennes badkar då hon hört att det inte fanns studentlägenheter med badkar. Det hinner inte gå lång tid innan hon hittar en stor tuss med lågt svart hår i badrummet, inte bara en dag utan flera dagar.

Under en middag tillsammans med hennes korridorsgrannar som anordnas i det gemensamma vardagsrummet frågar Malin vem en tjej på ett foto är. Det tar en stund innan någon svarar men det visar sig att det är en utbytesstudent som heter Yuko. När hon frågar vidare visar det sig att Yuko bodde i Malins lägenhet innan henne och tog livet av sig bara några veckor innan Malin flyttade in. 

Spänningen stiger och det händer märkliga saker. Skor i korridoren kastas runt, dörrar smälls igen och personer försvinner.

Tyvärr blir jag inte tillräckligt skrämd och händelser som sker i slutet av boken tycker jag bara är absurda. Tror du på hemsökta hus och asiatisk skräck är detta boken för dig. För mig var den tyvärr ingen hit.

Har du läst boken? Vad tyckte du? Kommentera gärna nedan eller släng in en kommentar på instagram!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lektioner i kemi

Älskade terrorist: 16 år med militanta islamister

Barnens ö