Älskade terrorist: 16 år med militanta islamister

         

📚: Älskade terrorist: 16 år med militanta islamister
✏️: Anna Sundberg & Jesper Huor
📊: 3/5


Den här boken har jag haft på min att-läsa-lista sen 2017 men inte tagit mig ann den förrän nu. Jag hade ingen aning om vad jag hade att förvänta mig men anledningen till att jag ville läsa den var att jag ville veta hur man hamnar där Anna hamnade.

Historien tar oss från Halmstad där Anna växer upp som vilken vanlig tjej som helst i ett villaområde med sin mamma, pappa och bror. Hon börjar plugga i Lund och kommer i kontakt med en man som var islamist. Intresset för islam växer och till slut har hon konverterat till islamist. Hon klär sig i hijab och studerar Koranen.

Tills slut har det gått "så långt" att hon flyttar utomlands med sin man som visar sig tillhöra Al-Qaida. Hennes man är efterlyst som global terrorist och sen går det bara utför.

Berättelsen tar oss genom stora delar av hennes liv men det är fortfarande en ganska grund berättelse och när jag läst klart boken är jag enn frågetecken som inte förstår hur hon kan dras med i det hon gör. Kanske beror det på att jag själv inte är religiös och har svårt att tro på något som jag inte sett själv.

Har du läst boken? Vad tyckte du? Kommentera gärna nedan eller släng in en kommentar på instagram!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lektioner i kemi

Barnens ö