Älskade jävla jul



           

📚: Älskade jävla jul
✏️: Birgitta Bergin
📊: 4/5


Älskade jävla jul kom jag över då jag letade efter en julig bok att läsa och när jag läse om boken tyckte
 jag att den verkade rolig.

I boken får vi följa med författaren Amy Sandberg som släppt sin första bok. Hon följer försäljningslistorna slaviskt och allt som skrivs om henne och hennes Bok i sociala medier, kanske lite för mycket. Det är första advent och Amy älskar allt som har med julen att göra. Vid första advent ska allt pynt upp och julstämningen ska vara på topp. Den efterlängtade julstämningen infinner sig inte som den brukar då köket är en enda röra då Amys man Melker beslutat att han ska renovera köket på egen hand utan att ta in snickare. Hon inser att köket inte kommer att vara färdigställt till julafton då släkten kommer och ska fira jul. Med detta inser hon också att julbord inte är så gott och föreslår för sin man att de kanske ska äta en julinspirerad trerättersmiddag istället. Melker håller då på att tappa andan och när hon presenterar samma sak för parets två barn tror de att deras mamma blivit knäpp. Om detta julbord kommer också en vadslagning att ske och en stark vilja hos Amy om att hon verkligen måste vinna vadet. 


Under decembermånad får Amy ett erbjudande hon inte kan tacka nej till. Ett av Sveriges största bokförlag erbjuder henne ett kontrakt med utgivning av fem böcker. Amys största dröm går i uppfyllelse men inser ganska snart att det kanske inte var så bra som hon trodde. 


Amy sjunker bara längre och längre ner i ”skiten” och under de sista dagarna som boken utspelar sig läser jag med tårar i ögonen. Jag vet egentligen inte varför men kanske att det finns en viss igenkänning i känslan av att julen inte riktigt är så kul. 


Boken är bra och rolig men i slutet finns delar av lite ledsamhet men då det är en feelgood vet alla som läst en bok i genren att det oftast ordnar upp sig. Läs den och du kommer inte bli besviken. 


Har du läst boken? Vad tyckte du? Kommentera gärna nedan eller släng in en kommentar på instagram!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lektioner i kemi

Älskade terrorist: 16 år med militanta islamister

Barnens ö